Nyord.com Runas Butik

runas - Galleri Nyord
Nordgade 6, Nyord, 4780 Stege
Værksted - Forretning - Galleri


runas & Galleri Nyord åbnede i marts 2013 på Nordgade 6, Nyord. De to foregående år havde runas haft forretning og værksted i et mindre havehus tæt på Nyord Havn.  

Huset på Nordgade danner en fin ramme om glaskunstneren Runa Stolt Hellesøes værksted, forretning. Galleri Nyord er maleren Michael Stolts faste udstillingssted, men galleriet har også skiftende kunstudstillinger med anerkendte kunstnere. 

Smukke Nyord


                                                                   Foto: Jacob Crawfurd

Et højdepunkt for Galleri Nyord var da regentparret besøgte galleriet den 6. september 2013 for at se udstillingen "Smukke Nyord", en udstilling med malerier og tegninger fra Nyord lavet af 7 forskellige kunstnere siden 1920. 

Nyord ligger nordvest for Møn og har siden 1968 været brofast med Møn over Ulvshalestrømmen. Nyord er især kendt for de vidtstrakte strandenge og den lille hyggelige landsby, som ligger på sydsiden af en moræne-knold, som er ca. 1/5 del af øen. De lave strandenge, de andre 4/5 dele af øen, er et af Østdanmarks fineste fugleområder. Nyords samlede areal er en godt 500 hektar.

Omkring 200.000 gæster besøger hvert år Nyord.


Hjemmesiden nyord.com blev etableret i 2005 og ejes af Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt, Hans Henriks Stræde 6, Nyord, 4780 Stege.
Redaktion og illustration: Michael Stolt (hvis intet andet tilkendegives)

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright