Nyord.com Runas Butik

Kirsten Kam - croquis

Lørdag den 29. marts (fernisering) til fredag den 25. april.

Se optakt på Kirsten Kams hjemmeside - klik hér ...

 

 

Kirsten Kam både tegner og maler alt, hvad der rører sig her i livet, mennesker, landskaber, naturoplevelser, fest og farver, rejser, sommer og sol, vinter, sne og sjap. Tegneriet har altid haft hendes store interesse. Helt fra hun var en lille pige, var hun fast at finde med en stak papir, farvelader, farveblyanter, farvekridt, plakatfarver, modellervoks og en masse andre spændende ting. En gang i mellem ”stjal” hun sin fars tusch og dejlige tuschpenne. Han var for øvrigt en dygtig tegner. Dengang var det Fantomet, Hopalong Cassidy, Anders And og andre tegneseriefigurer, som var de foretrukne modeller. Kirsten er vokset op på Amager og er en ægte amagerkaner, eller ”amarkaner”, som det hedder lokalt. Hun trådte sine barnesko i Amagerbrokvarteret, og da alle børnene legede nede i gården var det den største fornøjelse, når de kunne få Kirsten til at tegne nogle store, sjove, skæve tegninger midt i gården. Dengang hinkede man, så der blev også tegnet store hinkeruder. 

Gennem de sidste mange år, har det været croquis, som har fascineret hende. Den hurtige, lette og flygtige streg af et øjebliks stemning, som fanges via tuschpenne, poscapenne, æg-tempera, akvarel, kul og pastelkridt. Det spontane og dynamiske, som i høj grad afspejler hendes temperament og sans for former og streger, der pibler frem som bjerge, dale og hele landskaber. Eller som én af hendes undervisere engang sagde til hende. ….”Det ben altså, det ligner et bukket flutes”….. Adskillige modeller har været hendes motiv og er blevet gengivet et utal af gange med hendes kruseduller og streger på kryds og tværs. 

Hun har deltaget i flere croquisfestivaler, hvor hun har været med på censurerede udstillinger og vundet adskillige priser. 

Hendes udstilling her i runas Galleri af de mange ”tegnerier” har i høj grad udformet sig med det formål at fremhæve og focusere på croquis’en som en kunstart på fuld højde med malerkunst og andre kunstarter.

På det kunstneriske område er hun autodidakt, men har modtaget undervisning på Skolen for Brugskunst, og af den kendte landskabsfortolker Ulrik Hoff, samt kurser på Borup Højskole og Bjørn Ignatius Øckenholts Billedkunstskole.

 

 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright