Nyord.com Runas Butik

Nyhedsbrev nr. 2 – maj 2021 

10 år er gået, sådan startede det hele.

Runa åbnede pinselørdag i 2011 sin butik ”runas” på Nyord. Nu er der så gået 10 år, og vi vil i dette lidt anderledes nyhedsbrev lave et kort tilbageblik.

Runa var lige flyttet til Nyord fra Haderslev, hvor hun havde haft forretning og galleri i godt et år. Allerede i 2011 kom der mange besøgende på Nyord, og ideen om at starte en sommerbutik i ”det gamle sommerhus” på grunden nede ved havnen blev hurtigt sat i værk. Sommerhuset blev tømt og gjort rent i en fart, for Runa havde travlt, hvis der skulle åbnes til pinse.

Det lykkedes og de næste 2 år var sommerhuset, som havde fået tilnavnet ”Fedtbiksen” rammen om en spirende forretning på Nyord.

  

Varesortimentet var sparsomt, for der var jo ikke meget plads. Som et kuriosum og som noget vi senere har smilet meget af, var der bare et sæt øreringe. Til gengæld var der skåle med glasskiver, så man kunne lave ”gør-det-selv-øreringe”. Kurvene fra Hammershus Fairtrade har været med hele vejen: I Fedtbiksens tid blev de hver morgen stillet op på de lange buksbomhække.

Det var en sjov og mindeværdig tid, men efterhånden stod det klart, at der var brug for mere plads. Vi slog derfor hurtigt til, da der blev sat et hus til salg i Nordgade i efteråret 2012. Et dejligt skipperhus, noget forsømt- men med den helt rigtige beliggenhed og ikke mindst med plads til at realisere drømmen om et galleri. Der har været meget, der skulle laves. Inden åbningen i foråret 2013 fik vi sat stuetagen i stand, i 2015 indviede vi 1. sal og i 2020 terrassen.

 

Mens vi gik og malede og gjorde klar til indvielsen i 2013 hørte vi i radioen, at dronningen og prins Henrik ville besøge øen Nyord på sommerens togt. En vild plan om at lave kunstudstillingen ”Smukke Nyord” og invitere dronningen og prinsen til at se den fyldte pludselig meget. Det lykkedes både at få samlet værker fra syv kunstnere og at få et ja fra kongehuset.

 

Runas gode ven Saeed Fadavi havde tidligere på året åbnet galleriet med den første udstilling.
Siden har vi haft 4 til 6 udstillinger hvert år. Nogle kunstnere udstiller i galleriet med jævne mellemrum, og ind imellem kommer der nye til. Vi har oplevet en støt stigende interesse for udstillingerne. Vi har haft mange festlige ferniseringer, og vi glæder os til igen at kunne byde på levende musik, kransekage og mousserende vin. Indtil videre har vi dog valgt at sætte ferniseringerne på pause pga. corona.

Sideløbende med galleridriften har vareudvalget i forretningen udviklet sig. Vi har været heldige at få kontakt til en del dygtige kunsthåndværkere og har nu et helt pænt udvalg af keramik, glas, trævarer og tekstiler mm. Runas smykker har ikke mindst vundet i popularitet, og vi har nu en hel del mere end ét sæt øreringe.

Vi vil gerne sige tak til vores trofaste leverandører.

Og så kommer det allervigtigste. Uden kunder og besøgende var det aldrig gået. Mange kommer forbi jævnligt, nogle fast på besøg en gang om året. Der er blevet til mange dejlige gensyn og mange gode venskaber.

Da vi startede havde vi 3 overordnede målsætninger for galleriet og forretningen:

1.      En sund økonomi

2.      At huset i Nordgade skulle blive levende og et rart sted at være og besøge,

3.      At galleriet skulle bidrage med en kunstnerisk vinkel til fortællingen om Nyord.

Efter 10 år som er gået foruroligende hurtigt, mener vi, at målsætningen i en eller anden grad er lykkedes.


Vi har mod på flere år og har også ideer om nye tiltag.

Der skal lyde et meget velment tak til jer allesammen herfra.

 

Med venlig hilsen

Runa og Michael

 

 

 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright