Nyord.com Runas Butik

Jens Bohr - Grafik

Fredag den 1. maj  (St. Bededag) til  onsdag den 3. juni.


Jens Bohr er udannet fra Det Jyske Kunstakademi i 1987 og har et væld af udstillinger bag sig. Jens Bohr er medlem af kunstnergruppen "Corner" og hans helt særegne grafik beundres af mange. En del af den billeder Jens Bohr har med til Nyord i år, går under temaet: "Sejlads". Og det kan vel næppe passe bedre end i et galleri på en ø, - der netop har været kendt for sejlads og lodseri.

Fuglene

Der er forår og der er mange fugle på Nyord lige nu. Skalleslugere, knortegæs, strandskader, gravænder, skarver og hættemåger er bare nogle af dem der er hér fordi der er vand. Landsvaler, stære, viber og rødben fordi der er strandenge, køer og insekter.  Musvitter og gråspurve fordi der er haver. Spurvehøge, vandrefalke og havørne fordi der er andre fugle.

- Men der er faktisk sjældent taffelænder ved Nyord. - Den lille fine kompakte ferskvandsdykand. Hannen har sølvgrå vinger, brystet og gumpen er sort og hals og hoved kastanjebrunt. Hunnen har mere diskret brunlig fjerdragt. Nogle gange lægger de næbet under vingen og hviler, andre gange svømmer de for at komme et sted hen, eller dukker op på vandoverfladen som en prop efter et dyk, eller flyver med lynhurtigt piskende små vinger og strakt hals.
Vi ser dem ikke tit her på øen, men har til gengæld haft glæden af de smukke fugle på Jens Bohrs litografi "Taffelænder Vejlerne" .

 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright