Nyord.com Runas Butik

Leif Mosevang - Maleri

Lørdag den 22. august til fredag den 25. september.

Slår man ordet kolorist op i "Den Danske Ordbog" står der: "Maler der i udøvelsen af sin kunst især er optaget af farver og deres indbyrdes samspil". Maleren Leif Mosevang er optaget af farverne og deres indbyrdes samspil. Hans kunstnerhave er anlagt med lange græsstier og høje træer der giver komposition og rytme. Sommerblomsterne, stauderne og de blomstrende buske er sat sammen så der opstår symfoni af klangfulde farveakkorder, mørk blåviolet - lys orange - mørk blågrøn, lys gulgrøn - mørk blågrøn - lys rød, koboltgrøn - karminrød - zinnobergrøn, aurora pink - ultramarin violet - lys kraplak ...

Leif Mosevang ved meget om haver og planter, han blev uddannet gartner inden han kom på akademiet i Oslo først i 1960´erne og han har dyrket og plejet sin have i Sondrup Bakker siden han som uddannet kunstmaler vendte tilbage til Danmark i 1969.
Sammen med sin kone Kunigunda slider den nu 80 årige Leif Mosevang for at holde haven smuk og velplejet. Og det lykkes til overflod, men det helt særlige opstår når Leif Mosevang lægger lugejernet fra sig og finder malingen frem. Med øjnene og med pensler og spartler i hånden registrerer Leif Mosevang sikkert og altid lidt overraskende strukturer, lys og skygge, en rolig flade, en lodret, en diagonal og farver - masser af farver!


Galleri Nyord er stolte over igen at kunne præsentere en udstilling af en af Danmarks helt bemærkelsesværdige kolorister.

 

Lørdag den 22.august er der et arrangement med en tale af Leif Mosevang og orgelmusik ved organist Ib Myrner i Nyord Kirke kl. 14 - herefter fernisering i Galleri Nyord fra kl. ca. 14.30 til 17

Tema for talen:

Sans og Kunst

Om vore sansers rolle i forbindelse med vores evne til at orientere os i vores verden. Og om kunstneres brug af sine sanser både i indtryks- og udtryksfasen med eksempler på interaktion  eller overlapning mellem vore sanser specifikke arbejdsområde for på den måde at give et indblik i kunstneres måde at arbejde på.

Se video med Leif Mosevangs tidligere tale i Nyord Kirke
- august 2014 - klik hér ...


 Leif Mosevang udstiller i Galleri Nyord

 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright