Nyord.com Runas Butik

Jørn Bie - Grafik, akvarel og tegning

Fredag den 5. juni (Grundlovsdag)til torsdag den 2. juli.
(Fernisering den 5. juni fra 14 - 16)
 

Himlen over Nyord

Kunsneren Jørn Bie udstiller i Galleri Nyord

Jørn Bie har været langt omkring. I en årrække boede han i Guatemala (1976-95). Herefter bosatte han sig på Vestmøn. Jørn Bie er kendt for at male stort, vægmaleriet "I begyndelsen" er eksempelvis 65 kvadratmeter, det kan ses i indgangspartiet på TV2-øst i Vordingborg. Man kan få en fornemmelse af Jørn Bies omfattende virke som billedkunstner og forfatter på hans hjemmeside, - det kan anbefales!

Det er rigtigt interessant, at Jørn Bie til en vis grad startede eller systematiserede sin tilgang til det at tegne, male og lave grafik netop på Nyord. Jørn Bies første kone var medejer af et lille familiehus på Nyord, og med huset som base tegnede, malede og snittede Jørn Bie i årene 1964 til 78  en perlerække af billeder fra Nyord.

Jørn Bie skriver selv således om perioden på Nyord:

"Nyord ligger nordvest for Møn og er et lille paradis for fugle og mennesker. Der besluttede jeg at bruge øen og dens fantastiske lys til mit øve-værksted, først og fremmest de grafiske metoder. Jeg har tegnet med blyant, kul, tusch, lavet træsnit og flere forskellige former for raderinger og malet med olie og acryl og brugt oliestifter og akvarel - hver eneste gang vi besøgte øen.

Jeg elsker lyset på Nyord, der som sidestykke kan minde om lyset på Skagen ..."

 

       
 

Sagt sådan med en grundig underdrivelse, - så lå det vist lige til højrebenet at høre Jørn Bie, om han kunne tænke sig at udstille nogle af nyordbillederne i Galleri Nyord. Svaret var JA, og udfordringen var nu at prioritere i det omfattende materiale.
Vi blev dog ret hurtigt enige om, at mødet mellem himmel og eng og lys og mørke skulle være nøglen til udstillingen. 

 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright