Nyord.com Runas Butik

Nyhedsbrev nr. 1 - 2016

Tom - den lokale bundgarnsfisker er så småt begyndt at banke pæle i. I et roligt tempo sejler har ud i sin jolle, finder pladsen hvor rejegarnet stod sidste år, vipper en pæl ud over rælingen, sætter pælerøret over toppen - og dunk, dunk, dunk. Rytmen er sikker - dunk, dunk, dunk. En lille pause, en ny pæl og så en ny serie med den karakteristiske forårslyd af pæle der bankes ned i fjordbunden. Når vandet bliver bare lidt varmere og når solen skinner nogle hele dage i træk, så kommer rejerne ind fra det dybere vand. Når de første rejer fanges smiler Tom.

William - er også på jagt med sin greb,  - efter senegræsrødder eller kvikgræsrødder, som de også kaldes. Alle, der har haft have kender kvikgræs, forbander dette stædige og uovervindelige stykke ukrudt. Men ikke William, han skal bruge afkog af græsrødderne til sit fodbadesalt. På denne årstid lever senegræs mest under jorden, men de første forræderiske græsgrønne bladspidser afslører allerede nu gemmestedet, og vupti så ligger de hvide senede rødder over jorden klar til at blive kogt ind i Williams suppegryde. Williams kone Ellen fortæller i øvrigt at hun kan dufte, når engen omkring øen vågner af vinterdvalen. Måske er det solens lys og planternes begyndende fotosyntese, der giver duften af forår.Vi lytter og snuser, mens vi ser de første forårsfugle. Vi har set nogle små flokke gravænder og lærken har været her siden kyndelmisse. - Men det er stadig de mere hårdføre vinterfugle, der er flest af. Skarverne, skalleslugerne og ofte også havørnene bare for at nævne nogle få.

Kalenderen fortæller med en anderledes sikker matematisk virkelighedsforståelse, at det er forår og at sæsonstarten i Galleri Nyord og hos runas er lige rundt om hjørnet. Igen i år er vi ved at bygge om, og et nyt tekøkken er snart klar. Forberedelserne til årets udstillingsprogram er også på plads. Vi er rigtig glade for at Jens Bohr, Fadavi og Leif Mosevang har lyst til at udstille i Galleri Nyord igen i 2016, og vi siger hjertelig velkommen til Jens Gregersen, som skal udstille i galleriet for første gang. Tæller man min egen udstilling med bliver det til 5 udstillinger henover sæsonen. Det lidt færre end de foregående år, til gengæld får udstillingerne hver lidt mere tid.

- MS

 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright