Nyord.com Runas Butik

Nyhedsbrev nr. 5 - 2016

August - sensommer

Digesvaler, der satte sig på elledningerne på havnen omkring den 20. juli, var den første påmindelse. For en uges tid siden begyndte grågåsefamilierne så at trække gakkende henover byen med kurs mod stubmarkerne på Sjælland. Luften er blevet klarere og dagene lidt kortere. Der er ved at være brombær. Sensommeren har som de andre årstider sine  pejlemærker og stemning. Når stærene sidder i hundredvis i det høje asketræ og larmer og når de så alle letter i et sus og der bliver stille, som de altid gør i august, så mærker jeg en stille melankoli. - Åh ja, sommeren har toppet, det er stadig varmt og lyst, men vi sigter mod efteråret. Så er det om at ryste på hovedet og tænke, - javist, men vi har mange smukke dage og timer endnu inden vi skal kravle ind i husene og varme os. Hvor det kolde vand omkring Nyord kan holde foråret tilbage, så får vi ofte en lun og lang sensommer fordi vandet nu er lunt. De lidt kortere dage med lavere sol, klar luft og klare farver har deres egen skønhed, også når der males, - og måske kan melankolien i maven være en resurse, der males ind i maleriet.

Der er fugle alle vegne, på græsset, i træerne, i luften - og i galleriet hvor Jens Gregersens fuglebilleder kan ses til og med fredag den 12. august.
Søndag den 14. august er der fernisering på Leif Mosevangs udstilling. Leif Mosevang maler i den smukke have han og Kunigunda passer så fint. Inden ferniseringen holder Leif Mosevang en tale i Nyord Kirke. Det er den tredje i trilogien. 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright