Nyord.com Runas Butik

Nyhedsbrev nr. 2 - 2016 (uddrag)

Øen rundt - året rundt.

Nyord er godt 500 hektar stor, de 4 femtedele er strandeng og 1 femtedel højjord. Vi går ofte "øen rundt", en rask travetur langs strandkanten rundt om den høje del af Nyord, det tager en time.
Vi går næsten altid den samme vej rundt. Fra havnen op over Stueklintsbanke, forbi Bromlandsstenen til Vesternæs, navnet siger det - Nyords vestligste punkt. Herefter går vi langs nordkysten mod øst, forbi Clausens Piletræer, Bag Land til Troldebankerne, hvor der tidligere gik kalve og græssede, nu er der buskads, træer og rådyr. Vi ser tit rådyr, og de er ikke særligt sky mere. I det østlige hjørne ligger kirkegården og rigkæret "Vandjen", hvor det ferske grundvand fra højjorden langsomt siver ud på engen. Orkideen Majgøgeurt vokser her. Tidligere blev der pumpet vand til kreaturerne i Vandjen. Sidste del af turen går langs Sønderholm i retning mod Nyord By og med vinden fra sydvest imod. På en tur øen rundt, bliver der sludret, sagt "se dér er det ikke ... havørnen eller ..." og så bliver der tænkt og funderet. På en tur rundt går man ikke det samme sted to gange og dagen efter er turen en helt anden, - man ser noget andet, - siger noget andet og tænker noget andet, - men der er også en ramme af genkendelighed og gentagelse. Måske er det lidt det samme med et år. Nu er det igen forår, men alligevel ikke helt "et forår" som sidste år, nu har vi årets første fernisering, men alligevel en anden "første fernisering" end sidste år.

Jens Bohr
Vi har igen i år den store glæde at kunne præsentere en udstilling af grafikeren Jens Bohr i Galleri Nyord. Det er fjerde gang Jens Bohr udstiller på Nyord. Det bliver en udstilling med mange mindre grafiske værker og nogle enkelte store, foruden nogle keramik-lågkrukker.
Med Jens Bohrs stærke personlige stil og genkendelighed som faste pejlemærker får vi en ro, som i samme nu udfordres af det ukendte, det nye, - det vi aldrig har set før. Vi ser frem til en stor kunstoplevelse.


- MS
Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright