Nyord.com Runas Butik

Nyhedsbrev nr. 2 2023 - maj

 

Kære alle

Sidst i marts skred der et stort stykke af Møns Klint ud i Østersøen og lå i vandet foran klinten. Så kom østenvinden, og i år synes østenvinden næsten at have været ustoppelig. Bølgerne gnavede i kridtet og langsomt og stille, men sikkert, blev kridtet vasket væk og ført med havstrømmen. Kridt farver vandet mælkeagtigt hvidt. På solskinsdage brækkes himlens blå genskin i det hvidgrå vand til nogle forrygende turkis og azurblå nuancer. Vinden fra øst danner havstrømme mod vest langs Møns syd- og nordkyst. På nordsiden mellem Ulvshalehalvøen og Sækkesandet løber den stærke, smalle Ulvshalestrøm og som en turkis slange snor kridtvandet sig ned mellem Ulvshale og Nyord og ud i Stege Bugt. En svag gren af Ulvshale-strømmen løber lige forbi havnehovedet på Nyord Havn og danner en turkis stribe. Lidt længere ude, hvor strømmen ikke er så kraftig, er vandet dybblåt. Helt ude i syd har en anden gren af den turkisblå kridtstrøm kurs mod Ulvsund og strømmen der, som løber under Dronning Alexandrines Bro eller Mønbroen og videre mod syd.

 


 

På andre tider har vandfladen andre farver. De blå farver er der ofte, i perioder er det gråtonerne, der dominerer, og i lav vintersol skinner vandet som nypoleret sølv. Det er en vedvarende, fornøjelig udfordring at ”knække farvekoden” for dagens vand. - En uudtømmelig kilde til inspiration.

Og en gave til alle os der bor i et land omkranset af lavt og dybt vand i fjorde, bugter og hav.

 

Kristine Hellesøe

Fra den 18. maj til den 29. juni udstiller Kristine Hellesøe grafik, papirklip og malerier i Galleri Nyord. Kristine Hellesøe er uddannet kunsthistoriker og har en bred erfaring med formidling af kunst på museer, højskoler og i de senere år også som lærer på Espergærde Gymnasium.

 

Sideløbende med dette har Kristine Hellesøe skabt en succesfuld karriere som udøvende billedkunstner. Mange har set Kristine Hellesøes talent, og hendes billeder bliver fremhævet som smukke, særegne og tidstypiske. I 2020 fik Kristine Hellesøes optaget 5 papirklip på Kunstnernes Efterårsudstilling.

 


På udstillingen vil der være en bred palet af Kristine Hellesøes arbejder, blandt andet en del træsnit i stil med det ovenfor.  ”Kvinder der laver noget” er det gennemgående motiv, og det er interessant.
Der er imidlertid også noget gennemgående i farverne. Deres stilfærdighed og i harmoni.

 

 

 

 

 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright