Nyord.com Runas Butik

24. juni til 28. juli

Leif Mosevang

Født 1934.
Uddannelse:
Kunsthåndværkerskolen, København 1958-61
Statens Kunstakademi, Oslo 1962-66

Sommer i farver

Lige midt i sommeren, hvor haverne på Nyord står i fuldt flor, udstiller den anerkendte østjyske kunstner Leif Mosevang i runas Galleri. Vi er utroligt glade for, at det har været muligt at få netop denne udstilling etableret.

Vi håber mange gæster vil besøge runas Galleri og se og nyde malerierne og farverne
- og nyde at se Nyord i sommerkostume!

Leif Mosevang udstiller i runas Galleri på øen Nyord

Vi har lånt følgende citat fra Leif Mosevangs hjemmeside: "Jeg står tidligt op, men begynder nødigt at male, før det er langt op ad dagen. Alligevel har jeg stor forkærlighed for billeder til at vågne ved, tidlige og klare som hanegal, lydbrækkerbilleder, ikke kommandoer men smittende arbejdsfristere. Billeder til genoplivning."

Foto fra Leif Mosevangs have

Artikel skrevet i forbindelse med åbningen af udstillingen - klik hér ...

Mere om Leif Mosevang kan findes på kunstnerens hjemmeside - klik hér ...

 


 

Leif Mosevang - en af farvens mestre udstiller i runas Galleri

af: Michael Stolt

Valgte kunsten
Leif Mosevang er født i 1934 og boede som barn i Farum, hvor forældrene havde et gartneri ved Mølleåens tunneldal nær Farum.  Leif Mosevang var den ældste dreng i en søskendeflok på 3. Hans far havde et stærkt ønske om at den ældste søn skulle overtage gartneriet, - men efter en afsluttet gartneruddannelse valgte Leif Mosevang at trodse faderen og sige nej til gartneriet. Leif Mosevang var optaget af kunsten, - han ville være maler.
”Jeg havde ikke levet i dag, hvis jeg var forsat som gartner”, siger den nu snart firsårige maler.

Til Sondrup Bakker via Oslo
Leif Mosevang blev først uddannet Kunsthåndværkeskolen i Købehavn som reklametegner, men fik sin egentlige kunstneriske uddannelse på kunstakademiet i Oslo. I Norge kunne Leif Mosevang koncentrere sig om det han i så mange år havde drømt om - tegningen og maleriet. Der blev studeret det meste af året og i sommerferien drog Leif Mosevang rundt i landet på sin cykel med malergrejerne på bagagebæreren. Efter 7 år i Norge vendte Leif Mosevang og hans kone Kirsten Aasbie og datteren Lisa tilbage til Danmark.  Familien købte i 1969 et lille hus med have i Sondrup Bakker, som ligger i et fredet område mellem Horsens og Odder.

 Mellem valmuer

Haven
Leif Mosevang gik straks i gang med at indrette haven med træer og buske, og en urtehave som kunne forsyne familien med grøntsager. Hér 45 år efter er haven vokset til. Træer og buske og skriggule guldregn står sammen med rhodrondendron og azaleaer i rivaliserende pink, røde og violette farver. Bundet sammen af et netværk af græsgrønne havegange og med små fine hjemmegjorte havemøbler i farver, der kan passes ind i malerier, står stauder og sommerblomster i forskellige farvekombinationer. Midt denne syntese - af gartnerens forstand på planter og kunstnerens fornemmelse for former, rytme og farver står staffeliet.
I mange år cyklede Leif Mosevang rundt i omegnen og malede, - nu maler han mest i haven.

Til Nyord
Leif Mosevang har udstillet et utal af gange, både i Danmark og i udlandet. Nu udstiller Leif Mosevang sine malerier ved den ene årlige haveudstilling i haven og atelieret Sondrup i september. ”Jeg får e-mails og telefonopkald mindst en gang om ugen fra gallerier i hele verden” fortæller Leif Mosevang, ”– men jeg har ikke tiden og energien mere”.  Tiden skal bruges til at male, og haven skal passes.
Tidligere underviste Leif Mosevang også forskellige steder. I en periode for godt 25 år siden på Kunsthåndværkerskolen i Kolding. En elev gjorde et særligt indtryk. – Saeed Fadavi. Saeed Fadavi var flygtning fra Iran og startede som elev på Kunsthåndværkerskolen samme år som Leif Mosevang startede på skolen som tegnelærer.
”Da jeg så at Saeed havde udstillet i runas Galleri, og da jeg hørte om tankerne bag det nystartede galleri, - så sagde jeg ja til at udstille på Nyord”, forklarer Leif Mosevang, og tilføjer at han fremover vil prøve at sige ja til mindst én af de mange henvendelser hvert år.

Leif Mosevang udstiller i runas galleri sommeren 2013

Yderligere info:
Udstillingen i runas Galleri består af 12 større og mindre malerier fra 2012 og kan ses frem til 28. juli. Galleriet ligger i Nordgade 6 på Nyord og har åbent mandag til torsdag fra 11 til 17 og fredag til søndag dog fra 10 til 18. 

Hjemmeside: www.leifmosevang.dk 

Nyord.com

v/ Runa Stolt Hellesøe og Michael Stolt / Hans Henriks Stræde 6, Nyord / DK-4780 Stege
Kontakt: 4078 5667 eller 2422 4748 / michael@nyord.com eller mail@runas.dk
©  materialet på siden er underlagt copyright